Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Fråga om avstängningsöverstycke och avstängningsratt

Hej. Har en INXX A1 dusch-blandare från 2011 där avstängningsöverstycket dragits sönder. Nu undrar jag om jag när jag byter avstängningsöverstycket (834 51 24) även behöver byta avstägningsratten (843 96 86)? Har hört att utformningen av avstängningsöverstycket ändrats så att äldre avstängningsrattar inte passar det nya avstängningsöverstycket men vet inte om det påverkar min dusch-blandare...


Kommentarer

 • Hej!

  Ja det stämmer att vi gjorde ett modellbyte på inxx avst överstycket som gör att man på den äldre modellen även måste byta ratten.

  På en 2011 årsmodell är det svårt att säga med säkerhet pga att det var där nånstans ändringen gjordes.

  Om jag skall kunna ge korrekt svar skulle jag behöva en bild på ditt avst överstycke som sitter där idag.


  mvh
  Per-Erik

  Per-Erik Kundsupport
 • Hej.
  Jag har också en äldre inxx duschblandare (troligtvis tidig 2000-tal) försökte byta överstycke till en 834 51 24 men den verkar inte passa i blandaren. Mätte upp den och fick fram att diametern är någon mm grövre än orginal. Kan det vara så att jag beställt fel.
  Mattias
 • Hej Mattias!

  8345124 är rätt överstycke för en Mora INXX duchblandare och när det gäller gängan in i blandarhuset så har det inte varit någon ändring genom åren.
  Så mot blandaren skall 8345124 funka oavsett ålder. Att detta överstycke inte skulle passa i blandaren gör mig fundersam.

  Ni skulle ju kunna bifoga detta ärende med en bild på er duschblandare och överstycket så kanske vi kan se nått speciellt eller om det kan vara så att vi packat fel överstycke i påsen för 8345124.

  Ändringen är på den delen mot ratten som innebär att man oxå måste byta ratt på äldre Mora INXX.

  Mvh
  Per-Erik
  Per-Erik Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.