Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Dåligt tryck i duschen

Hej!

Jag har en duschblandare från Mora, två bilder bifogas. Mitt problem är att det är dåligt tryck i duschen. Jag bor i lägenhet och trycket i tvättstället är bra och grannarna säger också att det är bra tryck. Men inte i duschen. Trycket blir också sämre när man vrider temperaturen mot varmare. Jag har hört att det kan vara två fel:
1) Tilltäppt sil vid inloppet av varmvatten i blandaren.
2) Att någon slags snålspolningsfunktion har aktiverats inne i blandaren.

Vad tror ni är felet? Finns det någon sådan snålspolningsfunktion hos denna blandare?

Hälsningar
Lars
Stockholm

Kommentarer

 • Hej!
  Det verkar vara 2 orsaker till detta!
  1) Som du skriver själv så är det så om trycket ändras vid mer varmvatten så är oftast inloppssilen vid varmvatten igensatt och bör göras rent.

  2) Din blandare har ingen snålspolningsfunktion, men det takduschpaket som ni har enligt bild har flödesbegränsare som standard. Sådana måste vi sätta i för att få en godkänd produkt idag. En sitter i duschslangen och den andra i inloppet i taksilen. Dessa kan man dra ur/ta bort om man vill och tycker att flödet blir föt lågt.


  mvh
  Per-Erik

  Per-Erik Kundsupport
 • Var sitter ingångssilen?
  Peter Hargne
 • Hej!

  Inloppsilen sitter i backventilen. Lossa locket på ovansidan ( nr 19 i den bifogade bilden) sedan kan man dra/häva ur backventilen (13) med en mejsel eller tång. I botten på backventilen där pilen pekar sitter inloppssilen.

  Jag bifogar också en instruktion till er blandare.

  Mvh
  Per-Erik

  Per-Erik Kundsupport
 • Hej
  tack för svaret. Jag har en 160 cc som är helt slät på ovansidan. Var sitter silen då?
  Peter
  Peter Hargne
 • Hej Peter!

  Om man har en 160cc blandare så sitter inloppsilarna i anslutningarna mellan vägbrickan och blandaren kan man säga, se pilarna i bilden.

  Man får alltså lov att skruva loss blandaren från väggbrickan för att komma åt dom.

  Mvh
  Per-Erik

  Per-Erik Kundsupport
 • Hej
  Har en duschblandare med samma problem, en nyare variant dock: MA Cera T4 160 cc, det finns två lägen på av/på vredet, men det är riktigt dålig fart på vattnet i bägge lägen, om man inte vrider termostatvredet mot kall, då händer det grejer!
  Det borde vara samma problematik, med igensatt varmvattensil!? Eller kan det ha något med av/på vredets två lägen att göra?
  Anders M
 • Hej Anders!

  Det är som du redan antyder, det är inloppssilen på varmvatten sidan som måste göras rent. Och i och med att det blir bättre flöde när ni begär mer kallvatten så är det inget fel på av/på vredet!

  Mvh
  Per-Erik
  Per-Erik Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.