Takdusch sil

Hej Min takdusch sil har den svarta insatsen lossnat Vattnet rinner rikligt runt kanten Den är inte kanske 6-7 år kanske Går de att reklamera eller laga ?Mvh Per-arne Mobil 070 6716 205 

Kommentarer

 • Hej Per-Arne

  Vanlig orsak när taksil börjar läcka i skarven beror på igenkalkade silnabbar som bygger upp ett tryck inne i silplattan. Gör man inte rent dessa så byggs det upp ett onormalt högt tryck i taksilen som gör att det börjar läcka.
  Det är den vanligaste felorsaken, många gånger räcker det med rengöring då det läcker som beskrivs.

  Easy Clean:
  Våra duschar har en inbyggd gummisil där hålen vidgar sig vid vattentryck. Detta ger en dusch som håller längre och som är lätt att rensa från kalk och smuts. På detta sätt spolas kalk och andra partiklar bort från gummihålen när dessa expanderar.
   
  Man bör regelbundet rengöra gummihålen för hand under användning genom att gnugga på hålen för att lossa kalkbeläggningen. Det är viktigt att hålla silen ren för att få en så bekväm dusch som möjligt och för att undvika funktionsfel.
  Jennie Kundsupport
 • Hej, vi har en relativt ny dusch (1,5-2 år) från Mora (MMIX) i fritidshus där jag idag upptäckte att det kommer vatten enbart från ca hälften av gummihålen i takduschen. Likaså kommer det inte vatten från alla gummihål i handduschen. Har inte tänkt på detta tidigare. Misstänker att det är någon form av igenkalkning, eller har det med flödesbegränsning att göra? Finns det något sätt att ta loss och rengöra från kalk eller är det att "gnugga på hålen" som i tips i annat inlägg? Tack på förhand!
 • Hej Anna,

  Det är att gnugga som gäller. Skruva av och lägg i kalklösning en stund och gnugga sedan och skölj av så borde det blir bättre.

  Mvh
 • Hej!
  Jag har samma problem med min sil från 2019.
  Hur skruvar jag av taksilen?
  Mvh Martin
 • Hej Martin!

  Se bild, det är bara att skruva av.


  Mvh

  Marie Kundsupport
 • Hej. Vi har en tak sil ifrån er och fick den bytt av er då den hade spruckit. Ni skickade denna som har större hål och är lättare att rengöra vilket görs några gånger om året. Nu har denna också gått sönder. Hur länge är det tänkt att era produkter ska hålla?

  /Vh Magnus

 • Hej Magnus,

  Beroende på kalkhalten i vattnet kan taksilen behöva rengöras mer regelbundet än några gånger per år. Bäst är att gnugga av den åtminstone en gång i veckan, gärna under/efter varje användning om man har kalkrikt vatten.

  Om du mailar in ditt ärende till kundservice@fmmattssongroup.com så kan vi hjälpa dig vidare därifrån.

  Hälsningar
  Gustaf Kundsupport
 • Hej...
  Jag undrar om alla era takdusch serier passar på varandra? Gänga, diameter på rör och infästningar etc. Då önskan vore en REXX blandare, CERA handtag och INCC II taksil.
  Johan
 • Hej Johan,

  Alla våra duschar har standard anslutningar så de passar varandra.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.