Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Läckande och ”tjutande” duschblandare

Hej, vi har en Mora MIXX T5 duschblandare (tak + hand) ca 7 år gml.
När man spolar i toalett i rummet bredvid eller använder handfaten i badrummet börjar det droppa/rinna från duschen och samtidigt uppstår ett tjutande ljud i blandaren. Lugnar ner sig efter tag när man stänger kranar eller när toan har fyllt upp sig, det slutar sedan att droppa för att vara lugnt tills nästa gång någon använder toa/badrum. Det kan även uppstå i bland när man spolar eller sätter på någon kran en våning ner. Samtidigt har vi även et visst bekymmer med lågt vattentryck i badrummet. ( stort , gammalt högt hus)
Vad göra?
Mvh Ola
Ola Lindberget Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Ola,

  Enligt din beskrivning låter det som att en backventil i din blandare slutat fungera. Backventilerna sitter i inloppsnipplarna och behöver bytas.

  Nya inloppsnipplar har artikelnummer 818 77 82.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Tack. Något man kan byta själv eller är det bäst att överlåta det till en fackman?

  Ola
  Ola Lindberget
 • Hej,

  Det skall inte vara några större problem så länga man vet hur och var man stänger av vattnet till blandaren samt är lite händig. Känner man sig osäker bör man dock anlita en rörmontör.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej,visar till tidigare mailväxling. i svaret från er står det att man skall beställa anslutningsnippel med nr 8187782: Jag har varit i Comfortaffären i NKpg, i utskrift av produkt står det att anslutningsnippeln rör produkten "Mora Inxx  med reversibelt överstycke". Vill bara försäkra mig om att det är rätt produkt som beställs - så gäller 8187782 även för Mora Mmix  ( monterat ung 2011/2012)?
  Med vänlig hälsning Ola Lindberget
  Ola Lindberget
 • Hej Ola!

  8187782 är till Mora MMIX, så det är rätt reservdel för er!

  Mvh
  Per-Erik
  Per-Erik Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.