Efterdropp från takdusch.

Kommer det droppar ur takduschsilen eller handduschsilen efter att du stängt av duschblandaren?

Våra duschanordningar innehåller mycket vatten, både i väggrör och taksil. Detta bidrar till att ett så kallat efterdropp kan förekomma. Beroende på vattnets viskositet, ytspänning och kringliggande lufttrycksförändringar så kan detta efterdropp inträffa direkt efter att man stängt av duschen eller en tid efter att man stängt av.

Ibland kan det även förekomma dropp från takduschsilen vid användning av handduschen, detta beror på att vattnet upptill och i omkastaren är varmare än vattnet i röret som då värms upp och trycker ut vatten i form av droppar ur taksilen.

Dropp/läckage kan även förekomma om taksilen inte är i våg, dvs om den lutar åt ett håll vilket innebär att taksilen tar in luft i dess högsta punkt och trycker ut droppar ur silen.

Detta efterdropp går att komma undan genom att man efter avslutat duschning vrider omkastaren i mellanläge och lägger ned handduschen på golvet en liten stund så att väggröret töms. Dock kommer det alltid att finnas kvar lite vatten i takduschsilen som kan droppa ut (fungerar inte vid blandare utan omkastare) .

Efterdropp kan även orsakas av defekt avstängnings överstycke, detta skall kontrolleras genom att ta loss duschanordningen från blandaren och se om det under en längre tid kommer vatten från blandaren i stängt läge. Kommer det inget vatten är det inget fel på överstycket.
Mora Armatur

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.