Droppande eller trög blandare?

Om din blandare droppar eller är trög att manövrera bör du byta blandarens keramiska insats eller ventilhylsa och kolv. Vilken insats som passar just din blandare ser du på vår hemsida.

Är du osäker på vilken modell av blandare du har, kan du skicka in en bild på din blandare till: kundservice@fmm-mora.com

Det är mycket som kan påverka en blandares livslängd och funktion. Korrekt installation, underhåll och användning garanterar långvarig hållbarhet hos produkten.

Droppande eller tröga blandare orsakas oftast av smuts eller partiklar i vattnet som kan skada blandarens keramiska insats. Allt vatten innehåller smuts och partiklar i låg koncentration men i vissa fall tex. om man har egen brunn har man en större koncentration. Vissa rengöringsmedel kan även ta sig in i blandarens keramiska insats och orsaka både tröghet samt läckage.

Har det gjorts något ledningsarbete i eller i anslutning till fastigheten där vattnet har stängts av rekommenderar vi att ledningarna spolas ur innan man använder någon blandare. Detta beror på att när ledningarna inte är trycksatta kan det lossna partiklar från ledningarnas insida som sedan vid trycksättning följer med ut till blandarna.

Smuts och partiklar är inget som ingår i våra garantier.
Mora Armatur Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.