Köksblandare

Hej,

Jag har en gammal Mora Temp High Standard som läcker mellan blandarkropp och svängpip. Jag har köpt packningssats 70 81 11.AE, rätt? Jag har skruvat av svängpipen och undrar nu hur man får av de gamla packningarna från denna?

Mvh
Göran

Kommentarer

 • Hej Göran,

  Det skall räcka med att föra pipmuttern uppåt längs med utloppspipen för att lossa packningarna.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Tack för svar, men det går ju inte att föra muttern uppåt som du skriver. Den har ju samma dimension som pipen! Ska man kunna lossa på hela hylsan kanske, som sitter fast i pipen?

  Mvh
  Göran
 • Hej Göran!

  Daniel är inte på plats så jag tar detta svar.

  På din beskrivning nu så ni nog en High Line och inte en High Standard.
  Muttern på en High Line kan man inte föra upp längs röret utan på denna får man byta den svarta o-ringen med muttern på plats. Är lite pilligt men det brukar gå.
  Den vita ringen behöver ni inte byta för den har inte med tätningen att göra.

  Mvh
  Per-Erik
  Per-Erik Kundsupport
 • Hej Per-Erik!

  Ok, tack för tydliggörandet, det fixade jag sen. Vad har den vita ringen för funktion?

  Mvh
  Göran
 • Hej igen Göran!

  Den vita ringen är till för att balansera pipens rörelse vid svängning.

  Mvh
  Per-Erik
  Per-Erik Kundsupport
 • Hej Per-Erik!

  Ok, tack för svar!
  Mvh
  Göran
 • Hej!

  Väcker liv i denna tråd igen... 😀 Jag tror mig också ha en High Line (anno 1982), där det läcker mellan svängpipen och själva blandarkroppen då man spolar vatten (och en stund efteråt).

  Jag har precis som Göran köpt packningssats 70 81 11.AE och lossat svängpipen för att försöka byta packningen, men kunde inte lista ut hur man ska göra. Muttern går ju inte att föra uppåt som det står ovan och det enda jag kunde komma åt att ta av var den vita plastringen.

  I packningssatsen finns det ju 3 delar (2 svarta packningar olika storlek 1 vit plastring). Är det alltså bara en av dessa packningar jag behöver använda för High Line? Och tanken är att man ska försöka pilla av den gamla utan att ta bort muttern eller den halvmåneformade (nertill) koppargrejen (antar att det är "spärrsegmentet") som sitter i svängpipen?

  Det verkar knivigt men om det är så man ska göra så gör jag ett försök till. Är bara rädd för att förstöra något.

  Mvh
  Martin
 • Hej Martin,

  Som du själv skriver så är det lite knivigt att byta o-ringen, men man kan pilla bort den utan att skada pipen. Koppargrejen är som du skriver svängbarhetsspärren.

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej Daniel!

  Tack så mycket för svar.

  Jag gjorde ett försök till och bytte den lite tjockare packningen och smorde in med fett och problemet ser ut att vara löst! Inget läckage!

  En eloge till er för att ni fortfarande supportar gamla grejer med både forum och reservdelar! Ha en trevlig midsommar 😀

  Mvh
  Martin
 • Hej ! Jag har en diskbänksblandare typ MA300175 Jag har bytt manschettpackningar men nu går svängpipen väldigt trögt jag har demonterat allt igen för att kontrollera om packningar sitter riktigt allt verkar ok. vad gör jag?
  Bo Lindberg
 • Hej Bo,

  Pipen skall inte gå trögt efter byte, dock finns det lite olika packningar. Vad har de packningarna du bytt för artikelnummer?

  Mvh
  Daniel Kundsupport
 • Hej Daniel och tack för ditt svar. jag har inte förpackningen kvar, men packningarna är inköpta på Hornbach, Deras Art/Ean nr är7391887136900 Enl kvittot. Är detta Till någon hjälp för att du skall kunna hjälpa mig.
  Bo lindberg
 • Hej,

  Pipen går trögt om packningarna har vänt sig åt fel håll. Packningarna träs på och kan då vrida sig så de hamnar fel.

  Den plana ytan skall vara in mot blandaren.

  Du bör även kontrollera så att teflonringen sitter som den ska.

  Mvh
  Daniel Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.