Till senaste kommentaren

Dålig temperaturreglering i tvättställsblandare

Jag köpte min lägenhet i somras (2018), den har Mora Temp ESS både i köket och på toaletten. Modellen är helt värdelös, den har bara två lägen - antingen har man iskallt eller skållhett vatten. För att få ljummet vatten måste man först spola så varmvattnet kommer och sedan försiktigt knacka spaken sidledes i halvcentimeters etapper mot kallt, vrider man så blir det några centimeter sidledes och då hittar man aldrig ljummet utan det blir antingen iskallt eller skållhett.

Man måste knacka spaken i halvcentimersetapper för att hitta läget med ljummet vatten och när man knackar i så små etapper ändras flödet också. Båda kranarna är hopplösa. Är det fel på dem eller är de gjorda så? Jag blir arg över energibesparingsiver varje gång jag använder dem eftersom de förstör min användarupplevelse.

Kommentarer

 • Hej!


  Det verkar som om dessa blandare skulle behöva få nya insatser för att bli smidiga att använda igen, för det skall gå mjukt enkelt att hitta en bra temperatur utan knackningar på spaken. Verkar som om dom börjat kärva.
  Jag bifogar en bild på insatsen. Det är samma för både köks och tvättställsbalandare.
  mvh
  Per-Erik

  Per-Erik Kundsupport

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.